Pentru a perturba economia de stocare a fișierelor, White Paper-ul Bitstream propune plăți Bitcoin.

Versurimuzica.net : Cartea albă Bitstream, scrisă de programatorul blockchain Robin Linus, dezvăluie o metodă în care serverele primesc plăți directe în bitcoin (BTC) pentru fiecare descărcare de fișiere pe care le facilitează. Abordând dezechilibrul din economia de găzduire actuală, sistemul Linus aliniază profitul serverului cu cererea de conținut.

Serviciile sunt compensate pentru furnizarea unui serviciu către reţea, şi anume distribuirea fişierelor, explică cartea albă. Sistemul „creează un director de servere responsabile din care clienții pot alege”, detalii de hârtie Linus.

Sistemul Bitstream folosește canalele de plată Bitcoin, care includ tehnologii precum Lightning Network, Liquid, Chaumian ecash, Fedimint și Cashu, pentru a permite microtransacții rapide pentru accesul la fișiere.

Documentul indică faptul că „serverul criptează fișierul astfel încât, dacă există orice neconcordanță în timpul decriptării, clientul poate obține o dovadă compactă a fraudei”. Un contract de obligațiuni garantează că clientul va primi fișierul corect sau că serverul poate fi pedepsit.„

Utilizarea unui arbore Merkle pentru verificarea fișierului în proiectarea Bitstream îmbunătățește atât unicitatea, cât și securitatea datelor găzduite. Sistemul poate verifica rapid acuratețea conținutului transmis prin descompunerea fișierelor în componente hash.

Linus a folosit criptarea de unică folosință pentru a-și asigura securitatea necompromisă, asigurată de operațiunile bitwise XOR. Cartea albă a Bitstream explică: „Dacă fișierul criptat nu decriptă corect, clientul poate obține o dovadă succintă a fraudei”.

Multe persoane au fost entuziasmate de lucrarea lui Linus, dar altele au fost mai critice. Programatorul a fost întrebat: „Vrei doar să continue să revoluționeze Bitcoin la fiecare 2 luni sau așa?”

O altă persoană mai critică a spus: „Hostingul de fișiere este deja un serviciu de marjă, iar redundanța bazată pe hash este realizată peste Webtorrent acolo unde este necesar”. Nicio problemă specifică nu este rezolvată prin includerea mai puțin eficientă a lățimii de bandă și a spațiului de stocare la marginea utilizatorului.

După dezvăluirea acelui white paper specific luna trecută, Linus a lucrat și pe ideea BitVM. Pe 6 noiembrie, Linus a postat pe X că „tocmai am difuzat prima tranzacție mainnet având o blocare hash Blake3 implementată în Bitcoin Script”. „Un mic opcode pentru BitVM, un script gigant pentru Bitcoin”, a declarat dezvoltatorul.

Deși Cadrul Bitstream oferă o abordare diferită față de metodele tradiționale de găzduire a datelor, aplicația sa practică este încă de așteptat. Conform propunerii cărții albe, a propus un „sistem de stimulare pentru găzduirea de fișiere descentralizate fără a se baza pe încredere sau criptografie grea”.

Source : https://news.bitcoin.com/bitstream-white-paper-proposes-bitcoin-payments-to-disrupt-file-storage-economy/

Trimiteți un comentariu for "Pentru a perturba economia de stocare a fișierelor, White Paper-ul Bitstream propune plăți Bitcoin."